2018. február 28., szerda

Óriás Túró Rudi torta őzgerincben

Csak most bukkantam rá erre a fotómra, és igazából ezt a receptet még fel se töltöttem. Pedig nagyon finom, túrós sütemény-torta. Még ha marcipánnal nem is borítjuk be, akkor is finom!
Hozzávalók (2 db-hoz):
30 dkg liszt
fél kocka margarin
2 ek kakaópor
15 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
2-3 ek tejföl
Töltelék:
0,5 kg túró
fél kocka margarin
4 tojássárgája
4 ek búzadara
2 cs vaníliás cukor
15 dkg cukor
4 tojás habja
Tetejére:
tortabevonó és/vagy hamis marcipán, vagy bolti marcipán
A tésztát összegyúrom és kettéválasztom. Mindkettőből kiveszünk egy kisebb darabot, ami az alja lesz, a nagyobbakat pedig kivajazott-lisztezett őzgerincformába nyújtom. 
A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 4 tojássárgával, búzadarával, cukrokkal összekeverem/gyúrom. A 4 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan, lassú mozdulatokkal belekeverem a túrós töltelékbe. Ezt a krémet elfelezve öntöm bele az őzgerincformákba úgy, hogy teljesen tele legyen a forma. A levágott kisebb darabokat is kinyújtom és ráhelyezem a tetejére úgy, hogy az alsó tésztával érintkezzen. 
Lassú tűzön (150 fok) sokáig sütöm (kb. 1 óra), tűpróbával ellenőrzöm. 
Ha megsült, rácsra téve kihűtöm. Ezután bevonom olvasztott tortabevonóval és/vagy marcipánnal.
Megjegyzésem:
A külseje finom piskóta, a belseje pedig jó túrós. Nagyon finom! Meglepetés szülinapi torta volt a páromnak évekkel ezelőtt... Én csak egyet készítettem, vagyis a fenti mennyiség felét.
Pontozásom: kiváló 3/3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése