2018. február 9., péntek

Röszti tekercs

Ez egy nagyon jó vacsora, és még sok macera sincs vele. A röszti kicsit újra lett gondolva. :) Laktatós és mutatós étel lett belőle! Készítsétek el ti is vacsorára! :)
Hozzávalók:
10 db közepes krumpli
3 db tojás
2 ek liszt
2 dl tej
só, bors
20 dkg sonka/ 6 db frankfurti virsli
15 dkg reszelt sajt
A krumplit meghámozom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem. A tojásokat egy másik edényben összekeverem a liszttel, majd hozzáadom a krumplihoz. Sózom, borsozom és a tejet apránként adagolom, mert nem biztos, hogy mind kell. Kicsit sűrűbb, de folyós masszát kell kapni.
Az egészet egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntöm és 180 fokon sütöm barnulásig. Ha kész, kiveszem, hagyom langyosra hűlni, majd megszórom sajttal és virslit helyezek egy csíkba a hosszabbik oldalára, végül feltekerem. Ha szükséges, hústűvel vagy fogpiszkálóval összefogatom. Visszateszem a sütőbe 20 percre, hogy összesüljön. Csiga-szeletekre vágom és mustár-majonéz-ketchup-pal tálalom.
 
Megjegyzésem:
Ebből a mennyiségből nekem egy gáztepsire és egy annál kicsit kisebb tepsire való lett. Virsli helyett sonkát is rakhatunk bele, azzal könnyebb feltekerni és szebben is lehet szeletelni. Feltekerve a tetejét is megszórhatjuk még plussz reszelt sajttal. Jó kis vacsora és hamar el is készül!

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése