2018. február 26., hétfő

Diós cookie

Karácsonykor sütött ilyen kekszet a Húgom. Szeretjük a kekszeket, ezért elkértem akkor a receptet, és tegnap el is készítettem. Nagyon jó recept! Nem időigényes, érdemes kipróbálni!  ;)
Hozzávalók (kb. 25 db):
20 dkg vaj/margarin
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
1 csipet só
1 tojás
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
15 dkg dió (durvára aprítva)
10 dkg aszalt áfonya (helyette lehet mazsola is)
A vajat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. Hozzáadom a tojást, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet. Végül a durvára aprított diót és az áfonyát vagy mazsolát. A tészta összeáll, akár egy nagy gombócot is gyúrhatunk belőle, de elég csak fakanállal összedolgozni. 
Egy evőkanál segítségével diónyi gombócokat formálok vizes kézzel és a tenyeremben összelapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket kellő távolságban (2 ujjnyi). 175 fokos sütőben 15 percig sütöm. Tejjel vagy önmagában kínálom a finom kekszet.
Megjegyzésem és tippek:
Az összetevőket (mint dió, áfonya) variálhatjuk, más aszalt gyümölccsel vagy magvakkal vagy csokoládédarabokkal. Esetleg fűszerezhetjük is fahéjjal, szerecsendióval, kakaóporral.
Finom és gyorsan elkészíthető keksz. Ha kihűlt, zárt dobozban tároljuk - ha marad :D
Pontozásom: kiváló 3/3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése