2018. február 13., kedd

Kate aprított levese sajtgombóccal

Kicsit saját ez a recept, mivel a 2 éves kislányom néha sztrájkol, ami a zöldségeket illeti, kigondoltam ezt a levest, hátha így jobban megeszi belőle azokat. Így is lett! :) A gombócot hozzá kerestem, mint levesbetét, az egész szerintem nagyon finom lett!
Hozzávalók (4 adag):
1-2 nagy sárgarépa
2-3 krumpli
1 kis vöröshagyma
15 dkg csirkemellfilé
só, bors
2 babérlevél
borsikafű, tárkony
2 ek liszt
kevés olaj
Sajtgombóc:
10 dkg reszelt sajt
2 ek liszt
1 db tojás
só, bors
ő. szerecsendió
A zöldségeket (krumpli, répa) meghámozom és aprítógépbe kicsit összevagdalom, de csak néhány másodpercig, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. A vöröshagymát azt aprítom a szokásos módon, amit kevés olajon megpirítom egy edényben, majd hozzákeverem az aprított zöldségeket is. Néhány percig együtt pirítom, majd megszórom liszttel. Összekeverem és felöntöm vízzel. Belerakom a kockára vágott húst is, fűszerezem és hagyom főni. Addig előkészítem a gombócokat. 

A tojást egy tányérban felverem a liszttel, fűszerekkel és hozzáadom a reszelt sajtot is. Sűrű tésztát kapok, amiből vizes kézzel gombócokat formálok. Amikor minden megfőtt a levesben, belerakom a gombócokat is és felforralom. A gombócok, ha kész vannak, feljönnek a víz felszínére. 
Melegen tálalom.

Megjegyzésem:
Ez egy egyszerű, de mutatós és finom fűszerzésű leves. Ha esetleg nincs aprítógép, a zöldségeket késsel vágjuk vékony néhány cm-es csíkokra, vagy reszeljük le nagylyukú reszelőn.
Pontozásom: kiváló 3/3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése