2018. február 22., csütörtök

Kinder tejszelet torta

Valentin napra készítettem ezt a tortát a férjemnek. Nem túl bonyolult és aránylag hamar el is készíthető. Bár a Kinder tejszelettől sajnos messze áll. Nem a várt ízeket kaptuk...
Hozzávalók (18cm-es tortához):
Tészta:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
3 dkg margarin
1 csipet só
1 tojás
1 ek méz - elhagyható
fél kk szódabikarbóna vagy sütőpor
1 ek tejföl
2 ek kakaópor
Krém:
2 cs tejszínes pudingpor
1 ek liszt
4,5 dl tej
1 dl tejföl
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok. Kettéosztom és úgy sütöm meg egymás után vagy két formában. Vagy egy akkora tepsihez kinyújtom, hogy két 18-20 cm átmérőjű tortalapot lehessen belőle kivágni. 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a pudingporokat a liszttel és tejjel felfőzöm. A tűzről levéve hozzákeverem a tejfölt és félrerakom kihűlni. Azután a margarint és cukrot habosra felverem és hozzákeverem a pudingos masszához.
A krém 3/4-ed részét a két kihűlt tésztalap közé töltöm, a maradékkal díszítem a tetejét: habzsákba töltve, ételfestéket belekeverve, színes cukorkákkal díszítve.




Megjegyzésem:
Sajnos közel sem olyan ízű vagy állagú, mint a Kinder tejszelet. A tésztája kicsit keményebb, sütőport használtam. A krém pedig eléggé semleges és vajas ízű. Főleg a férjem az, aki nem rajongott a vajas tortakrémért. Azt hittem jobban fog hasonlítani a Kinder tejszelet ízeire, de mondhatni egy cseppet sem. Kicsit csalódás volt, de legalább valamennyire "gyakoroltam" a díszítést, a habzsák használatot. :D Azért egy próbát megért, de persze nem lesz a kedvenceim között...
Pontozásom: közepes 2/3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése