2018. február 28., szerda

Batátás piskóta

A batátát általában minden baba, gyerek szereti, az első bevezetett ételek között szerepel(het). Édeskés, az íze kicsit hasonlít a sütőtökhöz. Ezt a receptet 10 hónapos kortól és 1 éves kortól is elkészíthetjük különböző módon a gyerekeknek. És persze felnőttek is fogyaszthatják! ;)
Hozzávalók 10 hónapos kortól:
200 g batáta
80 g liszt
60 g vaj
40 g almapüré
4 tojássárgája
1 dl növényi tej vagy víz
A batátát meghámozom és kevés vízben megpárolom, majd pürésítem, turmixolom. Hozzáadom a lisztet, olvasztott vajat, almapürét, majd jól összekeverem és belerakom a tojások sárgáit és a tejet/vizet. Szilikon formákat kiöblítek és beletöltöm a masszát. 160 fokon 30 percig sütöm. Gyümölcspürével tálalom. 
Hozzávalók 1 éves kortól:
200 g batáta
80 g liszt
60 g vaj
40 g almapüré (esetleg 1 ek cukor)
4 db egész tojás
1 dl növényi tej vagy víz (esetleg tehéntej+víz fele-fele arányban)
Mazsola, aszalt gyümölcs
Lekvár
A fentiekhez hasonlóan keverem össze a tésztát, kivéve hogy a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét felverem habbá és fakanállal keverem a masszához. Illetve rakhatunk bele aszalt gyümölcsöt is. Lekvárral vagy gyümölcspürével tálalom.
Megjegyzésem:
Kicsit tömör, ruganyos a tésztája, de formában sütve a gyerekek nagy kedvence lesz. Az én lányaim nagyon szeretik a batátát, a kicsi még nem ehet ilyet, de a nagyobbiknak ízlett. Kis mini "tóóóta", ahogy ő mondja :) (vagyis torta)

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése