2018. február 5., hétfő

Köményes paradicsomszószban sült karaj

Néha rögtönözve főzök hétköznap (is) egy gyors ételt. Kísérletezni szeretek. Ez az volt és szerencsére egész jól sikerült. Két kisgyerek mellett - hétköznap egyedül velük - nem könnyű főzni is, ezért ilyenkor többnyire arra törekszem, hogy gyorsan elkészíthető ételt főzzek. Ezzel nem kell sokat bíbelődni, és még ízletes is. Munkából hazaérve is hamar elkészíthető! ;)
Hozzávalók (2 adag):
6 szelet karaj/tarja
Só, bors, ő.kömény
ő.pirospaprika
1,5-2 dl paradicsomlé
Fokhagyma
1-2 ek liszt
A hússzeleteket befűszerezem sóval, borssal és köménnyel. Egy hőálló jénai tálat beolajozok és beleteszem a húst úgy, hogy mindegyik tetejére csurgatok egy kevés olajat. Az egészet leöntöm paradicsomlével, megszórom ő.köménnyel és lefedve 180 fokon 40 percig sütöm, majd fedél nélkül 10 percig.
A húsokat kiszedem egy tálba, a paradicsomszószt pedig egy kisebb edénybe öntöm és tűzhelyen felforralom,  majd besűrítem egy kis liszttel és pirospaprikával. Ha szükséges, ízesítem még sóval, borssal és köménnyel.
Főtt tésztával tálalom, a húst leöntve a paradicsomszósszal.
Megjegyzésem:
Lehet egész köményt is használni hozzá, aki úgy szereti. Gyorsan elkészül, egyszerű, hétköznapi étel.
Pontozásom: egész jó 3/2,5

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése