2018. február 5., hétfő

Citromtorta sütés nélkül

Egy egyszerű tortát is szépen fel lehet díszíteni. Ha saját készítésű tortával szeretnéd meglepni a szülinapost, ez egy finom, könnyen elkészíthető torta-recept. ;)
Hozzávalók (18 vagy 26 cm-es csatos tortaformához):
kb. 15 db babapiskóta
500 g 20%-os tejföl
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs zselatin fix
2 citrom
4-5 dl habtejszín
1-2 ek habfixáló por (elhagyható)
A tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, hogy szeleteléskor ne a forma alját karcoljam meg... 
Egy citrom héját lereszelem, kifacsarom,  a másik citromot felszeletelem és félreteszem a díszítéshez. Egy tálba beleöntöm a tejfölt, cukrokat és a citromhéjat, végül a citromlevet is. Jól elkeverem, majd hozzákeverem a felvert habtejszín 3/4-ed részét és a zselatin fixet is belerakom. 
18 cm-es formába egy sorba elhelyezem a babapiskóta felét, majd a krém felét, újra egy sor babapiskóta és a maradék krém 3/4-ed része. A maradék krémet az oldalára fogom kenni, miután pihent a torta legalább 1 órát a hűtőben. 
26 cm-es formába ugyanígy, csak 1 sor babapiskóta és rá a krém.
Díszítés: a csatos forma oldalát leveszem és a torta oldalát bekenem a maradék citromos krémmel. Tetejét habbal díszítem habzsákból kinyomva, illetve citromkarikákkal, citromhéj csíkkal és esetleg színes cukorkákkal. Szeletelve tálalom.
Megjegyzésem + tipp:
Nagyon jó citromos krémes torta. Egyszerű, mégis gyönyörűen fel lehet díszíteni. Szülinapi tortának is tökéletes! 
Zselatin fix helyett sima étkezési zselatint is használhatunk úgy, hogy 2 ek zselatinport felmelegítünk (nem forralunk!) 4 ek vízzel és ezt öntöm a krémhez langyosan.
Pontozásom: kiváló 3/3

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése