2018. március 9., péntek

Házi sajt - ami hamis

Nemrég rábukkantam erre a receptre, egyszerűnek tűnt kevés összetevőből, elkészítettem. Nem igazi, de feltétnek és mert saját készítésű, nagyon jó! :)
Hozzávalók:
1 liter tej
1 ek só
250 g tejföl
3 tojás
A tejet felfőzöm a sóval. A tejfölt felverem a tojással. Amikor a tej elkezdene forrni, rögtön beleteszem a tejfölös keveréket és folytonos keverés mellett főzöm kb. 5 percig, míg végül a savó kezd külön válni a "sajttól". Az egészet leszűröm tésztaszűrővel vagy egy tiszta gézzel és hagyom 1-2 órát lecsepegtetni belőle a savót. Egy tálba helyezem és folpackal lefedve tartom hűtőben (max 1 hétig áll el), de azonnal ehető is.
 
Megjegyzésem:
Puha sajtfélét kapunk, talán a mozzarellához tudnám hasonlítani. Kissé kiérződik a tojás-tejföl íze, de igazi sajt helyett is egész jó feltét szendvicsekhez.
Kb 600 g-os sajtot kapunk ebből a mennyiségből.
Pontozásom: jó 3/3.

Ha kedvet kaptál hozzá, próbáld ki te is!
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése