2018. március 20., kedd

Almás mákos torta vaníliasodóval

A mák egészséges és finom is. Nagyon egyszerű, mégis látványos, gusztusos és nem utolsó sorban finom desszerteket készíthetünk belőle, mint amilyen ez a torta is.
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma

Vaníliasodó:
4 dl tej
2 db tojássárgája
0,5 tasak vanília pudingpor
2 ek cukor

Tetejére : porcukor

Az almákat meghámozom és lereszelem nagylyukú reszelőn. A többi hozzávalót összekeverem, a reszelt almát pedig beleforgatom fakanállal. Tortaformába öntöm (ha szilikon, csak kiöblítem, ha nem, akkor kivajazom) és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm, tűpróbával ellenőrizve, hogy kész. Várok néhány percet, majd egy tálaló tányérra kiöntöm és legalább langyosan vagy teljesen kihűlve szeletelem.
A vaníliasodóhoz a tojásokat kettéválasztom és a sárgájával elkeverem a cukrot. Beleteszem a pudingport is. A Tejet egy edényben felforralom és beleöntöm ezt a keveréket, de rottyanáskor le is veszem a tűzről és úgy kevergetem, amíg teljesen csomómentes nem lesz. 
A tortát a sodóval együtt tálalom, porcukorral meghintve.

Megjegyzésem:
Nagyon finom, puha tésztájú mákos piskóta. És ezzel a vaníliasodóval mennyei íze van az egésznek. Nagyon finom desszert, nem hiába fogyott el azonnal! :D A tésztájába esetleg még mazsolát is rakhatunk.
Értékelésem: kiváló 3/3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése