2015. január 8., csütörtök

Tejszínes-gombás csirkemáj

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 közepes vöröshagyma
20 dkg gomba
2,5 dl főzőtejszín
bors
A csirkemájat megtisztítom, a gombát leszűröm (vagy ha friss gombával készítjük, megpucoljuk és 2-4 felé vágjuk) és a hagymát megpucolom, majd kis kockákra vágom, majd olajon üvegesre dinsztelem egy serpenyőben. Hozzáadom a májat és kb. 10 percig sütöm. Ezután hozzáadom a gombát is. Addig főzöm, amíg a máj "vérzik". Végül hozzáadom a tejszínt, borsozom és sűrűsödésig főzöm tovább. Sült krumplival, tésztával vagy rizzsel is tálalhatom. Evés közben sózom.

Megjegyzésem:
Én szívvel együtt készítettem el. Finom, egyszerű, gyors étel. Aki szereti a hagymát, többet is rakhat bele, mert a májjal nagyon finom!

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése