2015. január 11., vasárnap

Csikós tokány


Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 kis sűrített paradicsom vagy 1 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 ek petrezselyem
A szalonnát a vöröshagymával felrakom főni, kevés vizet öntök hozzá. Ha megpuhult a hagyma, hozzáadom a pirospaprikat és az összenyomott fokhagymát, összekeverem, majd a csíkokra vágott húst is belerakom. Addig párolom, amíg a hús ki nem fehéredik. Beleteszem a sűrített paradicsomot és 2-3 dl vízzel felöntöm, megsózom, majd fedő alatt párolom tovább puhára. A végefele hozzáadom a csíkokra vágott zöldpaprikát és petrezselymet. Néhány percig összefőzöm és kész is. Tejföllel összekeverve tálalom galuskával vagy tésztával.

Megjegyzésem:
Kissé lecsós pörkölt. A tejfölt belekeverhetjük a főzés végén vagy tálaláskor is. Ha nem teszünk bele tejfölt, savanyúsággal tálaljuk. Elég laktató étel.

Pontozásom 3-as skálán: 32,5

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése