2015. január 19., hétfő

Mustáros mártásban sült csirkecomb sajttal








Hozzávalók 2 főre:
4 db csirkecomb
1 kis pohár tejföl
1 ek mustár
1 tk ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
2-3 dkg vaj
0,5 dl olaj
10 dkg reszelt sajt
bors
Összekeverem a tejfölt, a mustárt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat belemártom ebbe a mártásba, majd tepsibe teszem egymás mellé. A maradék szószt ráöntöm. Megszórom apró kockára vágott vajdarabkákkal, alufóliával letakarom és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütöm. Ezután leveszem a fóliát, megszórom a reszelt sajttal és pirosra sütöm. Legfőképpen krumplipüré vagy sült krumpli illik hozzá, de rizzsel is tálalhatom.

Megjegyzésem:
Gyors, egyszerű hétköznapi étel. Finom ízt ad a comboknak a mustáros mártás. A combokat előtte be lehet sózni-borsozni a mártástól függetlenül, talán úgy ízletesebb, mert én kicsit hiányoltam ezt a lépést és talán emiatt is lett nekem egy kicsit sótlan.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése