4 gerezd fokhagyma
1 liter víz
1 db leveskocka
3 ek tejföl
2 ek liszt
pirított zsemlekocka
Megpucoljuk a fokhagymát, majd átnyomom fokhagymanyomón. Kevés olajon egy pillanatig párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és felforralom. Sózom, bosozom, majd besűrítem a tejföl, liszt és egy kis leveslé keverékével. Hozzáöntöm a leveshez és gyorsan elkeverem benne. Ha forr, lekapcsolom és kész is. Pirított zsemlekockával tálalom.
Megjegyzésem:
Tálaláskor szórhatunk bele reszelt sajtot is. Több fokhagymával is el lehet készíteni. Aki jobban szereti a fokhagymát, nagyobb darabkákat is rakhat bele.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvagyot! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése