2015. január 25., vasárnap

Almás-fahéjas tejespite

Hozzávalók:
4 db tojás
0,5 bögre liszt
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 ek fahéj
3 ek cukor
4 dl tej
3 közepes alma
A tojásokat felütöm, villával kicsit felverem. Hozzáadom a lisztet, a pudingport, a vaníliás cukrot, a sót, a fahéjat és a cukrot. Csomómentesre keverem robotgéppel. Ezután hozzáöntöm a tejet és ezzel is alaposan elkeverem.
Az almákat megmosom, kockára vágom (nem szükséges meghámozni) és a masszához öntöm. Fakanállal kicsit összekeverem, majd kivajazott, lisztezett formába öntöm. Előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon sütöm, majd 30-35 percig kisebb lángon (150-160 fokon). Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Amikor kihűlt, porcukorral hintve tálalom.
Sütés előtt
Tálaláskor a pite

Megjegyzésem:
A tészta állaga elég híg lesz, de nem kell megijedni, a tejespite tésztájának ilyennek kell lennie. Mazsolát is rakhatunk bele. Ízlés szerint több cukorral is ízesíthetjük.

Pontozásom 3-as skálán: 2.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése