2015. január 20., kedd

Húsgombócos spagetti

 
Hozzávalók:
fél kg darált hús
2 fej vöröshagyma
1 tojás
só, bors
olaj
2 tk őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
25 dkg spagetti tészta
A darált húsból fél fej apróra vágott vöröshagymával, tojással, sóval, borssal kisebb gombócokat készítek. A többi hagymából olajon/zsíron, pirospaprikával pörkölt (+ só, bors) szaftot főzök, esetleg egy kis kakukkfű is mehet bele. Majd beleteszem a gombócokat és 20-25 percig főzöm. Egy olajjal kikent tepsibe teszem a kifőtt tésztát, majd ráöntöm a gombócokat és a pörköltszaftot, végül meglocsolom tejföllel. Forró sütőben 10 percig sütöm. 
Sütés előtt közvetlen
Sütés előtt
Megjegyzésem:
Én a  fele mennyiséget készítettem el 2 fő részére, de így is 2x tudtunk belőle enni. Kisebb méretű tepsibe sütöttem. Ha sok lenne a leve, nem baj, sütéskor beszívja a gombóc meg a tészta és azzal csak ízletesebb lesz, illetve sütés után nem lesz száraz, úgyhogy kell az a lé! :) Reszelt sajttal a tetején sem lehet elrontani, akár sütés előtt vagy tálaláskor. Hasonló, mint a bolognai, de nekem valahogy ez jobban ízlik így. :-)

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése