fél kg darált hús
2 fej vöröshagyma
1 tojás
só, bors
olaj
2 tk őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
25 dkg spagetti tészta
A darált húsból fél fej apróra vágott vöröshagymával, tojással, sóval, borssal kisebb gombócokat készítek. A többi hagymából olajon/zsíron, pirospaprikával pörkölt (+ só, bors) szaftot főzök, esetleg egy kis kakukkfű is mehet bele. Majd beleteszem a gombócokat és 20-25 percig főzöm. Egy olajjal kikent tepsibe teszem a kifőtt tésztát, majd ráöntöm a gombócokat és a pörköltszaftot, végül meglocsolom tejföllel. Forró sütőben 10 percig sütöm.
Megjegyzésem:
Én a fele mennyiséget készítettem el 2 fő részére, de így is 2x tudtunk belőle enni. Kisebb méretű tepsibe sütöttem. Ha sok lenne a leve, nem baj, sütéskor beszívja a gombóc meg a tészta és azzal csak ízletesebb lesz, illetve sütés után nem lesz száraz, úgyhogy kell az a lé! :) Reszelt sajttal a tetején sem lehet elrontani, akár sütés előtt vagy tálaláskor. Hasonló, mint a bolognai, de nekem valahogy ez jobban ízlik így. :-)
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése