2015. január 25., vasárnap

Kínai szezámmagos csirke

Hozzávalók (4 személyre):
Bundához:
fél kg csiremell/csirkecomb filé
6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő (elhagyható)
1 ek olaj
1 tojás
1 csipet só
pici víz
1 kk sütőpor
Mázhoz:
ketchup
chili (erős darált paprika)
méz
szezámmag
pici víz - ha túl sűrű 
A húst kisebb darabokra vágom.  Egy tálba beleteszem a bunda hozzávalóit és közepesen sűrű masszát készítek. Ebbe forgatom bele a húsdarabokat. A mázhoz a hozzávalókat összekeverem, ízlés szerinti mennyiségeket (pl. 5 ek ketchup, 2 ek méz, 2-3 tk szezámmag, 1 kk chili, pici víz). A húst bő, forró olajban enyhén barnára sütöm. Ahogy kiveszem az olajból, belemártom a mázba és egy másik tálba helyezem őket. Rizzsel tálalom.

Megjegyzésem:
Ha a bunda nem marad meg a húson egyenletesen, akkor a húsokat célszerű előbb lisztbe forgatni, majd a masszába és úgy kisütni. A máz, ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel hígítsuk, mert nem szabad a bundás húst túlságosan eláztatni a masszában. Finom, laktató kínai étel!

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése