2015. január 3., szombat

Szaftos gombóc






  
Hozzávalók:
2 nagy krumpli
1 tojás

liszt (amennyit felvesz)
2 fej vöröshagyma
olaj
2 tk pirospaprika
A krumplikat megpucolom és sós vízben megfőzöm. Leszűröm és áttöröm. Hagyom egy kicsit hűlni, majd belekeverem a tojást és a lisztet lassan adagolom hozzá, amíg gyúrható nem lesz. Igazából sós nudli tésztát készítünk. Kinyújtom ujjnyi vastagságra, majd kisebb kockákra vágom, amiből diónyi gombócokat gyúrok. Forró, sós vízben megfőzöm őket. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére.
Közben a hagymát kockára vágva olajon pirítom, amíg puha nem lesz, kevés vizet is teszek hozzá, a végén pedig sóval és pirospaprikával összekeverem, majd le is veszem a tűzről. A gombócokat leszűröm és néhány percig összemelegítem a serpenyőben a paprikás hagymával. Tejföllel tálalom.

Megjegyzésem:
A férjem egyik kedvence. Egyszer anyósom főzött is, hogy megkóstoljam és nekem is nagyon ízlett. Kutattam a receptek között és meg is volt nekem, el is készítettem.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése