2018. január 20., szombat

Tepsis fasírt másképpen

Hozzávalók (6 adag):
60-70 dkg darált hús
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors, pirospaprika
borsikafű/majoranna/zsálya/petrezselyem
2-3 szelet kenyér vagy 1 zsemle/zsemlemorzsa
sárgarépa
3-4 főtt tojás
2 dl tejföl
10-15 dkg reszelt sajt
A tojásokat megfőzöm, majd megpucolom. 
A  darált húst egy edénybe öntöm, beleütök 1 tojást, só, bors, pirospaprika, aprítva a hagymák és zöld fűszerek. A kenyeret beáztatom vízbe, majd kinyomkodva belegyúrom a húsba. A sárgarépát aprítógéppel felaprítom és szintén a húshoz keverem. Közepes méretű, olajozott tepsibe simítom, majd a főtt tojásokat félbevágva helyezem el a tetején. Ráöntöm a tejfölt és megszórom reszelt sajttal. Fóliával lefedve kb. 40-45 percig sütöm 180 fokon, majd 10-15 percig fólia nélkül, visszarakom pirulni. 
Tálaláskor nagyobb kockákra vágom úgy, hogy mindegyiken legyen 1-1 fél tojás. Serpenyőben sült burgonyával tálalom, amit úgy készítek el, hogy a burgonyákat hámozás után vékony karikákra reszelek és kevés olajban, serpenyőben megsütöm.
 
Megjegyzésem, tippem:
A sárgarépa elhagyható, vagy helyettesíthető más zöldséggel (brokkoli, borsó, karalábé), de így egészségesebb. :) Nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető "fasírt" lesz. 
Pontozásom: 3-ból 3.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése