2018. január 18., csütörtök

"KFC" fűszeres csirkecomb másképp

Hozzávalók (4 adag) :
4 egész csirkecomb
2 tojás
Liszt
Fűszerek a lisztbe:
ő.pirospaprika
szárított zsálya
oregánó
bors

majoranna
koriander
pici szódabikarbóna (elhagyható)
A csirkecombokat alsó-felső részre szétvágom. 
(Ha nagyok, bevagdosom, esetleg kicsit szét is terítem, hogy a sütéskor belül is jól átsüljön!)
Sózom és félrerakom.
Egy tányérba öntök lisztet és belekeverem a fűszereket, mindegyikből egyenlő arányban (1-1 tk., liszt mennyiségétől függ!). A tojásokat egy másik tányérba felverem. A combokat úgy panírozom, hogy először a fűszeres lisztbe hempergetem, majd tojásba, végül megint a fűszeres lisztbe és bő meleg olajban kisütöm (nem forró!). Papírtörlővel bélelt tálba szedem ki, majd sült burgonyával/salátával tálalom.

Megjegyzésem, tippek:
A fűszereket ízlés szerint variálhatjuk is. Panírja jó ropogós lesz, állaga nagyon hasonlít a KFC fűszeres csirkéjéhez, persze az eredeti fűszerezést továbbra is "nagy titok" fedi :)
Ha gyorsabban szeretnénk a panírozást végezni, osszuk 2 tányérba a fűszeres lisztet.
Azért "másképp", mert én egy gyorsabb verzióban készítettem el, mivel az "Eredeti, neten talált recept" úgy szól, hogy a fűszerek felét előző nap vízben fel kell forralni, + kicsi cukrot kell még belerakni, majd alacsony hőfokon 5 percig főzni és végül kihűteni. Ezzel pácolni be a csirkecombokat és 24 órán keresztül lefedve pihentetni. Másnap a csirkéről leöblíteni a páclevet és úgy panírozni a fentiek szerint.
Pontozásom: 3-ból 3! :)

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése