2018. január 4., csütörtök

Sajtos csirkemell formában sütve

Hozzávalók (1 őzgerinc vagy püspökkenyér formához):
200 g szeletelt bacon
Kb 0,5 kg csirkemellfilé (1 egész mell)
3 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
3 ek liszt
1 ek tejföl
Só, bors, majoranna, esetleg ételízesítő
A formát kibélelem keresztben a baconnel úgy, hogy kicsit túl lógjon mindkét oldalt. A tojást, lisztet, tejfölt, és a reszelt sajtot 2/3-át összekeverem és fűszerezem, majd belekeverem a kisebb kockára vágott húst. Beleöntöm a formába, rászórom a maradék sajtot és ráhajtom a tetejére a bacont, esetleg 1-2-t még hosszában is rakok, ha maradt.
Előmelegített sütőben, fóliával lefedem 180 fokon sütöm 50 percig, majd egy tepsibe borítom és úgy sütöm 5 percig, pirulásig. Hagyom teljesen kihűlni és úgy szeletelve, illetve újramelegítve tálalom. Bármilyen köret illik hozzá: rizs, krumpli...
Megjegyzésem:
Melegen szeletelve szétesik!
Finom és gusztusos étel.
A töltelékbe rakhatunk zöldségeket is: kukorica, borsó, répa... De ennek fejében a hús mennyiségét csökkenteni kell!

Jó étvágyat! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése