Hozzávalók (4adag):
4 kacsacomb
2 narancs
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 sárgarépa
1 nagy alma
Só, bors, szegfűbors
1 dl alaplé (forró víz+leveskocka vagy ételízesítő)
Rozmaring
Esetleg még lilahagyma, zeller, 1 dl vörösbor.
A kacsacombokat bevagdosom a bőrén, sózom, borsozom, fél órát hűtőben pihentetem, majd egy serpenyőben kisütöm a zsírját mindkét oldalát sütve. KB 4-5 perc/comb. A tepsibe helyezem a zöldségeket, fűszerezem, aláöntöm az alaplét. Rárakom a kacsacombokat, az egyik narancsot félbevágva rájuk facsarom, a héját a combok közé rakom. A másik narancsot karikákra vágom és a combokra, illetve a zöldségekre teszem. Szegfűborsot szórok az egészre, kB 1 tk. Alufóliával letakarom és 160 fokon sütöm 1 órát, majd 170 fokon fél órát, 180 fokon még fél órát. Leveszem az alufóliát és 10-15 percig 190 fokon sütöm pirulásig, közben vörösborral meglocsolhatjuk.
Krumplis körettel tálalom.
Megjegyzésem:
Az egész nagyon finom lett, de a narancs így sütve nekem keserű volt. Egyébként összességében nagyon finom ízek lettek az ételben. Hercegnő burgonyával és sült batátával ettük Karácsonykor (2017).
Pontozásom: 3/2,5.
Jó étvágyat! 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése