2018. január 4., csütörtök

Hercegnő burgonya

Hozzávalók (4 adag):
0,5 kg burgonya
1 tojás
Só, bors
+ bacon kocka 10 dkg (elhagyható)
A krumplit sós vízben megfőzöm. Ha bacon el készítem, azt egy serpenyőben pirulásig kisütöm.
A megfőtt krumplit melegen áttöröm, pürét készítek belőle. Belekeverem a bacont, tojást és fűszerezem. Habzsákba téve sütőpapíros tepsire halmokat nyomok. Előmelegített sütőben 220 fokon 15 perc alatt pirulásig sütöm. Köretként kínálom.

Megjegyzésem:
Bacon nélkül készítettem el, és elég száraz lett, nekünk nem ízlett nagyon. Lehet, hogy baconnel és egy kis zsiradékkal finomabb. A bacont én aprítanám vagy darálnám,  mert habzsákból kell kinyomni.
Pontozásom: 3/0
Forrás: www.nosalty.hu.

Jó étvágyat! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése