2017. december 22., péntek

Zserbó golyók sütés nélkül

20 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
20 dkg barack lekvár
2 ek cukor (elhagyható)
1-2 csepp rum vagy rum aroma (elhagyható)
Bevonáshoz :
1 ek olaj
9-10 dkg csokolàdé
A tésztához összegyúrom a darált kekszet,  diót, lekvárt és esetleg egy pici rum aromát. Falatnyi golyókat formázok. A csokit gőz felett felolvasztom 1 evőkanál olajjal. Hagyom kicsit hűlni, hogy ne legyen túl folyós, addig a golyókba fogpiszkálót szúrok. Egyesével belemártogatom az olvasztott csokiba és sütőpapírra helyezve hűvös helyen, vagy hűtőben hagyom, hogy megdermedjen rajta. A csokira szórhatunk aprított diót, színes cukorkákat is.



Megjegyzésem:
Gyorsan elkészíthetjük. A keksz és dió aránya lehet fele-fele, tehát 15-15 dkg is, úgy jobban érezni a diót és kevésbé a kekszet... Esetleg mazsolát is rakhatunk a tésztájába. Kakaós porcukorba is hempergethetjük csokimáz helyett. Mártogatás után a fogpiszkálókat kihúzhatjuk a golyókból.
Pontozásom: 3/2,5.

Kellemes sütést kívánok! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése