2017. december 14., csütörtök

Leveles tészta hajtogatás nélkül

Hozzávalók (0,5-0,6kg):
30 dkg liszt
20 dkg vaj/margarin
1 csip.só
1 ek ecet
6 ek meleg víz
A lisztet elmorzsolom a kis kockákra vágott vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrom egy gombóccá. Folpackba vagy zacskóba csomagolva minimum 12 órára hűtőbe teszem, utána kinyújtható és többféle süteményhez felhasználókat. Pl. Krémes, csavart baconös tekercs, sajtos baconös csónak, sajtos rúd, pogácsa, kakaós csiga, ízes levél stb.
Sajtos baconös csavarthoz :
Bacon
Reszelt sajt
Ketchup
A tésztát kinyújtom, megkenem ketchuppal,  ráhelyezem a bacon. Két bacon között elvágom és a csíkokat megcsavarom és úgy helyezem sütőpapíros tepsire. Tojással megkenem és megszórom reszelt sajttal, de sajtot a baconre is rakhatunk,  mielőtt megcsavarjuk. 190 fokon 15 perc alatt megsütöm.

Sajtos baconös csónak
Hozzávalók u.az, mint a csavartnál.
A gombóc tésztát elvágom 4 felé (25-30 dkg tészta) és kis gombócot formálok belőlük, majd ovális alakúra kinyújtom. Megkenem ketchuppal, ráhelyezek egy bacont és jól megszórom reszelt sajttal. 2 vagy 4 helyen összecsípem és sütőpapíros tepsiben 190 fokon megsütöm kb 15 perc alatt.


Megjegyzésem:
Ez a recept nagyszerű, gyorsan összegyúrjuk, nem sok tennivaló van vele, lefagyasztható (kiolvasztod kb. 8-10 óra), de a hűtőben is eláll néhány napig és onnan azonnal felhasználható. Könnyen nyújtható, jó vele dolgozni.
Sós és édes péksüteményekhez is egyaránt megfelelő.
Értékelésem: 3/3.

Jó sütést! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése