2017. december 11., hétfő

Almás-mustáros sertéshús

Hozzávalók (4 adag):
Fél kg sertéscomb (vagy 4 szelet tarja)
1 alma reszelve

Ő.gyömbér
1 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
Citromlé
A húst felkockázom,  megsózom, fűszerezem gyömbérrel és kevés olajon 15-20 percig párolom.
Az almát lereszelem és 1 kupak citromlevet öntök rá. Hozzákeverem az összeaprított fokhagymát és az 1 evőkanál mustárt. Ezt a keveréket hozzáadom a húshoz és többszöri kevergetés mellett 30 percig párolom. Szükség szerint kevés vízzel pótolom az elfőtt levet - nekem nem kellett, mert a tarja elég zsírt, nedvet engedett.
Mézzel csurgatott párolt rizzsel tálalom, vagy petrezselymes burgonyával.

Megjegyzésem :
Nem nagyon szeretem a gyümölcsös húsokat, de ez egy finom és egyszerű egytálétel! Könnyen és gyorsan elkészíthető és kiváló ebéd télen.
Értékelés: 3/3

Jó étvágyat! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése