2017. december 19., kedd

Tejszínes gombás csirke sárgarépás nokedlivel

Hozzávalók (3 adag):
1 egész csirkemell filé
20 dkg gomba és kukorica
Só, bors
Vöröshagyma vagy újhagyma
2 dl főzőtejszín (habtejszín)
1,5 dl tyúkleves alaplé
1 ek liszt
A csirkemellet kisebb-nagyobb darabokra vágom, sózom-borsozom. Kevés olajon egy nagy serpenyőben megpárolom a hagymát, ráhelyezem a húsdarabokat és pirulásig mindkét oldalát sütöm. Belerakom a kis darabokra vagy szeletekre vágott (vagy konzerv, vagy fagyasztott is lehet) gombát, illetve a kukoricát. Megszórom kevés liszttel, majd felöntöm a húsleves alaplével. Amikor már jól átsült a hús, beleöntöm a tejszínt és sűrűsödésig főzöm. Rizzsel, esetleg nokedlivel tálalom.

Sárgarépás nokedli:
2 nagyobb sárgarépa
Liszt
Tojás
Só (bors)
Víz
A répát akár nyersen, akár főzve kevés vízzel leturmixolom és hozzáadom a nokedli többi hozzávalójához. Ha szükséges, adok még hozzá vizet, hogy megfelelő nokedli állagú legyen. Sós, forró vízben kifőzöm a szokásos módon.

Megjegyzésem :
Finom egytálétel. Eredeti recept alapján sütőben is sütjük a húst...
Pontozásom: 3/3.

Jó étvágyat! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése