2017. december 19., kedd

Ír szódakenyér

Hozzávalók:
500 g liszt
2 tk szódabikarbóna
1 tk só
kb 4 dl Natur joghurt
Szükség esetén egy kis tej
A liszttel keverem el a sót és a szódabikarbónát,  majd a joghurttal összegyúrom. Ha kell, egy kis vizet vagy tejet is adok hozzá. Kissé ragadós tésztát kell kapni. Jól átgyúrom és egy cipót formázok belőle. Sütőpapíros tepsire helyezem és 4 fele jó mélyen bevágom, de nem vágom el teljesen. 200 fokon 45-50 percig sütöm. Kivéve a sütőből rácsra téve hagyom kihűlni. Talán valamivel puhább lesz a héja, ha egy konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Megjegyzésem:
Magvakat is rakhatunk a tésztájába vagy akár a tetejére is.
Van egy érdekes mellékíze és kemény a héja, de ennek ilyennek kell lennie. Nekünk nem igazán ízlett.
Pontozásom: 3/1.

Jó étvágyat! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése