Hozzávalók (kb. 6 db):
- 30 dkg liszt
- 4 ek olaj
- 1/2 csomag sütőpor
- kb. 3 dl langyos víz
- 1 kk só
- 0,5 kg csíkokra vágott hús (csirkemell, pulykamell, sertés comb)
- Gyros fűszerkeverék (bármilyen sült húsra való fűszerkeverék)
- saláta
- paradicsom
- vöröshagyma
- répa vékony csíkokra reszelve vagy vágva
- 1 pohár tejföl
- 1 pohár joghurt
- só
- fokhagyma
- kapor
- pici citromlé
A tortilla tésztáját összegyúrjuk úgy, hogy a vizet fokozatosan adagoljuk a tésztához, hogy ne legyen lágy, de túl kemény se! Letakarjuk és 15 percet pihentetjük.
A húst csíkokra vágjuk, befűszerezzük, tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük és sütőben megsütjük. Amikor már megpuhult, fólia nélkül megpirítjuk.
A zöldségeket felvágjuk, felszeleteljük. A szósz hozzávalóit összekeverjük egy kis tálba.
A tortilla tésztájából kis gombócokat gyúrunk, bő lisztes deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, akkorára, amekkora a palacsintasütőnk. Serpenyőben vagy palacsintasütőben zsiradék nélkül sütjük. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani.
Tálaláskor a tésztát megtöltjük a zöldségekkel, hússal és szósszal, majd feltekerjük.
Megjegyzésem:
A tortilla tésztát sütés után érdemes letakarni, mert megkeményedik.
Ha nem azonnal tálaljuk, a tésztát kicsit melegítsük meg mikróban, így puhább lesz és könnyebb feltekerni!
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Ha nem azonnal tálaljuk, a tésztát kicsit melegítsük meg mikróban, így puhább lesz és könnyebb feltekerni!
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése