2014. április 15., kedd

Tortilla tekercs





Hozzávalók (kb. 6 db):
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kb. 3 dl langyos víz
  • 1 kk só
Hús:
  • 0,5 kg csíkokra vágott hús (csirkemell, pulykamell, sertés comb)
  • Gyros fűszerkeverék (bármilyen sült húsra való fűszerkeverék)
 Töltelék:
  • saláta
  • paradicsom
  • vöröshagyma
  •  répa vékony csíkokra reszelve vagy vágva
Kapros-tejfölös (tzatziki) szósz:
  • 1 pohár tejföl
  • 1 pohár joghurt
  • fokhagyma
  • kapor
  • pici citromlé
A tortilla tésztáját összegyúrjuk úgy, hogy a vizet fokozatosan adagoljuk a tésztához, hogy ne legyen lágy, de túl kemény se! Letakarjuk és 15 percet pihentetjük.
A húst csíkokra vágjuk, befűszerezzük, tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük és sütőben megsütjük. Amikor már megpuhult, fólia nélkül megpirítjuk.
A zöldségeket felvágjuk, felszeleteljük. A szósz hozzávalóit összekeverjük egy kis tálba.
A tortilla tésztájából kis gombócokat gyúrunk, bő lisztes deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, akkorára, amekkora a palacsintasütőnk. Serpenyőben vagy palacsintasütőben zsiradék nélkül sütjük. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. 
Tálaláskor a tésztát megtöltjük a zöldségekkel, hússal és szósszal, majd feltekerjük.


Megjegyzésem:
A tortilla tésztát sütés után érdemes letakarni, mert megkeményedik. 
Ha nem azonnal tálaljuk, a tésztát kicsit melegítsük meg mikróban, így puhább lesz és könnyebb feltekerni!

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése