2014. április 24., csütörtök

Sajtkrémleves


Hozzávalók:
  • 100 g natúr tömlős sajt
  • 2 dl tejföl (tejszín)
  • 5-6 ek liszt
  • kb. 2 liter víz
  • húsleves kocka
  • őrölt szerecsendió
  • bors, só
  • kb. 20 dkg reszelt sajt
Feltéthez:
  • reszelt sajt
  • pirított zsemle/kenyérkocka
A vizet felforraljuk, bele rakjuk a húsleveskockát, hogy feloldódjon, majd belerakjuk a tömlős sajtot és a reszelt sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk. A tejföllel, a liszttel és egy kis leveslével behabarjuk. Néhány percet főzzük, majd levesszük a tűzről és megszórjuk szerecsendióval. Pirított zsemle/kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.

Újabb fotó a levesről:
https://www.instagram.com/p/B-zEWmsh9Cl/

Megjegyzésem:
Szerintem az egyik legfinomabb krémleves! :) Érdemes kipróbálni, nagyon finom! 

Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése