2014. április 29., kedd

Borított almás



Hozzávalók Knorr sütőtálban:
  • 8 db alma megpucolva, magozva, kockára vágva
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 tk fahéj
Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
Az almákat megpucolom, magozom és kockára vágom. Vajon párolom kb. 6-8 percig, közben hozzáadom a cukrot és fahéjat. Nem kell szétfőzni!
A tészta hozzávalóit összekeverem sűrű palacsintatésztává. A Knorr sütőtálamba (vagy jénaiba) öntöm az almát, majd rá a tésztát. Kissé összerázom, hogy az aljára is lefolyjon.
160 fokon sütöm 30-40 percig.  Nagyobb szeletekre vágva tálalom.


Megjegyzésem:
A recept azt írja, hogy egy tálcára kiboríthatjuk és úgy tálaljuk szeletelve, de nem feltétlen kell kiborítani - szerintem -, a jénaiba is lehet szeletelni és tálalni.
Viszont egyszerűbb és szebben nézhet ki, ha a kivajazott jénai aljára öntöm a fele tésztát, majd az almás szószt, végül a tészta másik felét, így biztos könnyedén szeletelhető és alul-felül is lesz tészta, majdnem mint az almás pite :)

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése