Hozzávalók Knorr sütőtálban:
- 8 db alma megpucolva, magozva, kockára vágva
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1,5 tk fahéj
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
Az almákat megpucolom, magozom és kockára vágom. Vajon párolom kb. 6-8 percig, közben hozzáadom a cukrot és fahéjat. Nem kell szétfőzni!
A tészta hozzávalóit összekeverem sűrű palacsintatésztává. A Knorr sütőtálamba (vagy jénaiba) öntöm az almát, majd rá a tésztát. Kissé összerázom, hogy az aljára is lefolyjon.
160 fokon sütöm 30-40 percig. Nagyobb szeletekre vágva tálalom.
Megjegyzésem:
A recept azt írja, hogy egy tálcára kiboríthatjuk és úgy tálaljuk szeletelve, de nem feltétlen kell kiborítani - szerintem -, a jénaiba is lehet szeletelni és tálalni.
Viszont egyszerűbb és szebben nézhet ki, ha a kivajazott jénai aljára öntöm a fele tésztát, majd az almás szószt, végül a tészta másik felét, így biztos könnyedén szeletelhető és alul-felül is lesz tészta, majdnem mint az almás pite :)
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése