2014. április 13., vasárnap

Gazdag zöldségleves palacsintatésztával


Hozzávalók 4 főre:
  • 1 nagy sárgarépa
  • 4 db kis csiperkegomba
  • 1 közepes burgonya
  • 10 dkg borsó
  • 1 kis fej vöröshagyma és 1 fokhagyma
  • bors, ételízesítő, petrezselyem
  • tetszés szerint: csont vagy/és húsfalatkák
  • 4 kisütött palacsinta cukor nélkül
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Felöntjük kb. 1-1,5 liter vízzel, beletesszük a csontot vagy a húst, az ételízesítőt és a fűszereket. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A palacsintákat kisütjük, majd üresen feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákra vágjuk, amit tálaláskor teszünk a levesbe. 



Megjegyzésem:
A palacsintatésztát inkább tálaláskor tegyük csak a tányérunkba/levesünkbe, mert a levesben nagyon megszívja magát! 
Egy kisebb esküvőn voltunk, ahol a húsleves nem cérnametélttel vagy csigatésztával volt tálalva, hanem sima palacsintatésztával. Furcsának találtam első ránézésre, de amikor megkóstoltuk, nagyon ízlett a palacsinta levesbetétként és elég laktatós is volt. Néhány nap múlva utána is néztem, hogy ez az étterem kitalált, különleges találmánya, vagy honnan jöhetett ez az ötlet.
Kiderült, hogy ez a leves az osztrák hütték egyik legnépszerűbb első fogása: németül Frittatensuppe, azaz húsleves palacsintabetéttel. Íze hasonlít a klasszikus húsleveshez, csak a tésztája szokatlan. Pedig a csíkokra szeletelt friss palacsinta igazán ízletes levesbetét. Ha bőségesen kerül a levesbe, akkor könnyű egytálételnek is beillik.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése