Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagy sárgarépa
- 4 db kis csiperkegomba
- 1 közepes burgonya
- 10 dkg borsó
- 1 kis fej vöröshagyma és 1 fokhagyma
- bors, ételízesítő, petrezselyem
- tetszés szerint: csont vagy/és húsfalatkák
- 4 kisütött palacsinta cukor nélkül
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Felöntjük kb. 1-1,5 liter vízzel, beletesszük a csontot vagy a húst, az ételízesítőt és a fűszereket. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A palacsintákat kisütjük, majd üresen feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákra vágjuk, amit tálaláskor teszünk a levesbe.
Megjegyzésem:
A palacsintatésztát inkább tálaláskor tegyük csak a tányérunkba/levesünkbe, mert a levesben nagyon megszívja magát!
Egy kisebb esküvőn voltunk, ahol a húsleves nem cérnametélttel vagy csigatésztával volt tálalva, hanem sima palacsintatésztával. Furcsának találtam első ránézésre, de amikor megkóstoltuk, nagyon ízlett a palacsinta levesbetétként és elég laktatós is volt. Néhány nap múlva utána is néztem, hogy ez az étterem kitalált, különleges találmánya, vagy honnan jöhetett ez az ötlet.
Egy kisebb esküvőn voltunk, ahol a húsleves nem cérnametélttel vagy csigatésztával volt tálalva, hanem sima palacsintatésztával. Furcsának találtam első ránézésre, de amikor megkóstoltuk, nagyon ízlett a palacsinta levesbetétként és elég laktatós is volt. Néhány nap múlva utána is néztem, hogy ez az étterem kitalált, különleges találmánya, vagy honnan jöhetett ez az ötlet.
Kiderült, hogy ez a leves az osztrák hütték egyik legnépszerűbb első fogása: németül Frittatensuppe, azaz húsleves palacsintabetéttel. Íze hasonlít a klasszikus húsleveshez, csak a tésztája szokatlan. Pedig a csíkokra szeletelt friss palacsinta igazán ízletes levesbetét. Ha bőségesen kerül a levesbe, akkor könnyű egytálételnek is beillik.
Pontozásom 3-as skálán: 2.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése