2014. április 13., vasárnap

Sajtos húsos palacsinta és Kapros-tejfölös szósz


Hozzávalók:
  •  8 db palacsinta
  • 40 dkg darálthús
  • 2 ek olaj
  • 1 pörköltkocka
  • 1 tojás
Tetejére:
  • 4 ek majonéz
  • bazsalikom
  • 10 dkg reszelt sajt
A palacsintatésztát cukor hozzáadása nélkül összekeverjük és kisütjük. 
A forró olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a pörköltkockát, addig kevergetjük, amíg teljesen elolvad, majd levesszük a tűzről és egy egész tojást jól belekeverünk. A tetejéhez összekeverjük a majonézt a bazsalikommal. A palacsintákat megtöltjük a darálthússal és kivajazott tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük a fűszeres majonézzel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15-20 percig sütjük.


Megjegyzésem:
A palacsinta egyik sós változata ez. Tálaláskor salátával, zöldségekkel is fogyasztható.
Ha kicsit fel akarjuk még dobni, akkor szósszal is lehet tálalni.


Kapros-tejfölös szósz

Hozzávalók:
  • 1 pohár tejföl
  • 1 pohár joghurt
  • fokhagyma
  • kapor
  • pici citromlé
A hozzávalókat jól összekeverjük és lehűtjük.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.


Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése