2016. március 2., szerda

Finom szilvás pite

Hozzávalók:
Tészta:
3 bögre liszt
1 bögre cukor
2 tojás
1 kis tejföl
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
25 dkg margarin
Töltelék:
1 kg szilva (vagy 1 üveg szilva lekvár)
2 csomag vaníliás pudingpor
5 ek cukor
1 dl víz
őrölt fahéj
A tésztához a lisztben elmorzsolom a margarint és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok, olyan állagúra, hogy nyújtható legyen. Elfelezem és két lapot nyújtok belőle, a tepsi méretének megfelelően. Egyiket alulra rakom a kivajazott tepsibe, majd töltelék és a másik lap tészta. 
A tölteléket úgy készítem, hogy a szilvákat kimagozom és egy edénybe 1 dl vízzel és fahéjjal fűszerezve felfőzöm. Ha már forr és massza lett belőle, akkor hozzáadom a cukrot és a pudingport. Mint a pudingot, addig főzöm, míg újra nem forr és be nem sűrűsödik. Ezt kenem a két tészta közé, amikor már langyosra hűlt. Végül 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. A tetején lévő tésztát kicsit megszúrkodom villával. Ha mér pirul, kész van. Hagyom kihűlni, majd kockára szeletelem és porcukorral kínálom.

Megjegyzésem:
Ez a pite elkészíthető túrós, almás, mákos, meggyes stb, töltelékkel is. (gáztepsiben sütöttem)

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése