2016. március 3., csütörtök

Húsvéti bárány (kalács)

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg túró
1 tojás
5 dkg cukor
0,5 dl olaj
0,5 dl tej
fél citrom reszelt héja (vagy egy kis citromlé)
Kenéshez: 1 felvert tojás
Díszítéshez: 1 aszalt szilva ( vagy mazsola) és kókuszreszelék
A lisztet összekeverem a sütőporral. A túrót egy másik tálban villával áttöröm, hozzákeverem a tojást, cukrot, olajat, tejet és a citrom reszelt héját. Ezt a túrós keveréket hozzáadom a sütőporos liszthez és enyhén ragacsos tésztát gyúrok belőle.
Gombócokat formázok úgy, hogy a tésztából csipkedek, kézzel lapítom kb. tenyér nagyságúra és megtöltöm nutellával. Egy nagyobb gombóc a fejnek, rá egy pici fülnek, a testének/bundájának kisebb gombócok, a farok és a lábak szintén nagyobbak. Az egészet megkenem egy felvert tojással, szemének egy aszalt szilvát (mazsolát) rakok, a testét pedig megszórom kókuszreszelékkel.
Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt készre sütöm.









Megjegyzésem:
Nutella helyett lekvárt, mákos, diós vagy akár túrós-mazsolás tölteléket is rakhatunk bele. Könnyű a tésztája, finom, ízletes, nem túl édes. Kókuszreszelék helyett jégcukrot is használhatunk.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok, előre is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése