2016. február 28., vasárnap

Pudingos-túrós piskóta szelet

Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 csipet só
Túrós krém:
2 cs vaníliás puding
6 dl tej
5 ek cukor
25 dkg túró
Piskóta elkészítése: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval habbá verem, a sárgákat a cukorral jól kikeverem 5-10 perc alatt. A sárgája masszához hozzáadom 2-3-szorra a lisztet, végül fakanállal óvatosan belekeverem a habot. Kivajazott, lisztezett (nagyobb kb. 20*30cm) tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm 15 perc alatt = tűpróba!
Krém elkészítése: A 2 cs. pudingot 6 dl tejjel és 5 ek cukorral megfőzöm, hagyom hűlni langyosra és hozzákeverem a túrót.
Amikor a piskóta is kihűlt, rákenem a túrós krémet és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe rakom, utána lehet szeletelni.

Megjegyzésem:
A túrós krémbe lehet rakni +1-2 ek cukrot még, ha valaki édesebben szereti, mert nem túl édes sütemény.  (Nagy zománcos piros tepsiben sütve.)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése