1 húsleves kocka
2 liter víz
4 db sárgarépa
2 fehérrépa
2 burgonya
csontos hús
só, bors, ételízesítő, babérlevél
Pirított dara:
1 tojás
kb. 5-10 dkg búzadara
só
kevés olaj
A zöldségeket meghámozom és tetszés szerint feldarabolom. Vízben felteszem főni a hússal együtt. Fűszerezem. Amíg fő, elkészítem a darát. Összekeverem a felvert tojást annyi búzadarával, hogy közepesen lágy keveréket kapjunk. Kevés olajon egy serpenyőben kanállal adagolom bele a masszát és mindkét oldalt megpirítom néhány perc alatt. Hagyom kihűlni és felkockázom. Amikor a leves már majdnem kész van, belerakom a pirított darát is puhulni.
Megjegyzésem:
Hasonlít a daragaluska leveshez.
Pontozásom 3-as skálán: 2.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése