2016. március 15., kedd

Japán sajttorta

Hozzávalók:
3 tojás
1 tábla fehér csoki
100 g sajtkrém

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tábla csokit vízgőz felett felolvasztom, leveszem a tűzről, hozzákeverem a sajtkrémet, majd a 3 tojás sárgáját. Végül óvatosan hozzákeverem a habot is. Kivajazott tortaformába vagy hőálló tálba öntöm.  Egy tepsibe vizet engedek és ebbe állítom bele a tortaformát. Előmelegített sütőben először 170 fokon sütöm 15 percig, majd 150 fokon 15 percig, végül a sütőben hagyom 10-15 percig hűlni. Kihűlés után kínálom.



Megjegyzésem:
Ez egy kis torta lesz. Tej- vagy étcsokiból is elkészíthetjük.

Pontozásom 3-as skálán: 3.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése