50 dkg liszt
1 cs szárított élesztő vagy 3 dkg friss élesztő
1,5 mk só
4 ek olívaolaj
kb. 2,5-3 dl langyos víz
1 tojás
magvak (szotyi, tökmag, szezámmag, mák)
A lisztet, élesztőt és sót összegyúrom tésztává az olajjal és vízzel, majd kb. 1 órán keresztül letakarva meleg helyen kelesztem. Gombócokat formázok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem és letakarva megint kb. 15-20 percig kelesztem a langyos sütőben. Megkenem a felvert tojással és megszórom magvakkal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Szendvicsként tálalom.
Megjegyzésem:
Későn néztem meg, hogyan kell szép zsemléket formázni, de itt a videó róla. A tészta ne legyen túl lisztes, mert akkor tömény lesz kisütve, inkább lágyabb állagú, mégis formázható legyen. Nekem kicsit ropogós lett a külseje, de finom! :)
Magvakat a tésztájába is rakhatunk!
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Magvakat a tésztájába is rakhatunk!
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése