2016. február 11., csütörtök

Mákos-vaníliapudingos zsemle

Hozzávalók (4 adag):
4 db zsemle
Töltelék:
zsemlék belseje
3-4 dl tej
4 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 marék mazsola
10 dkg darált mák
Puding:
1 cs vaníliás puding
4 ek cukor
0,5 l tej
A zsemlék tetejét levágom (kis kalap) és a belsejét kis darabokban kiszedem, majd egy edénybe rakom. A zsemlék belsejéhez hozzáadok 2 dl tejet, 4 ek cukrot, 1 cs vaníliás cukrot, 1 marék mazsolát és 10 dkg darált mákot. Ezt a keveréket tűzön átmelegítem.  
A vaníliás pudingot elkészítem a szokásos módon.
A zsemléket kivajazott tepsibe teszem, kb. 1,5 dl cukros tejjel meglocsolom, a kalapokat is! A töltelékeket felváltva belekanalazom a zsemlékbe, a kalapokat ráteszem és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm. Porcukorral meghintve, langyosan tálalom.

Megjegyzésem:
Lehet csak mákosan, csak pudingosan is elkészíteni. Ha felesbe készítem a mákos töltelék alul, a pudingos felül vagy fordítva is lehet. 
Eredeti recept túrós töltelékkel van, de ez talán még finomabb! :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése