2016. február 1., hétfő

Gyümölcsös-túrós rakott tészta

Hozzávalók:
25 dkg fodros nagykocka tészta
1 üveg/doboz barack befőtt
3 tojás
10-15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja vagy 2 ek citromlé
40 dkg túró
3 ek vaj
zsemlemorzsa
1 csipet só
A tésztát a szokásos módon kifőzöm. A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét egy csipet sóval felverem kemény habbá. A sárgákat habosra keverem a cukorral és a citromlével/citrom héjával. Ehhez hozzáadom a túrót, az 5 ek barackbefőtt levét, majd ezt a keveréket összekeverem a tésztával. Óvatosan hozzákeverem a tojásfehérje habot is. A tészta felét kivajazott tepsibe öntöm, a barackokat rárakom, majd befedem a tészta másik felével. A tetejét megszórom zsemlemorzsával és vajdarabokat morzsolok a tetejére. 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzésem:
Én fél kg tésztával és 45 dkg túróval készítettem el, így kevésbé túrós, de lehet, hogy jobb a kevesebb tésztával, laktató és finom étel. Jobb, mint a sima túrós tészta!

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése