2016. február 16., kedd

Marhapörkölt

Hozzávalók (3-4 adag):
ő.kömény
ő. paprika
só, bors
1-2 kisebb paradicsom (vagy 4-5 koktélparadicsom)
kb. 1 dl paradicsomlé vagy egy kis konzerv paradicsompüré
0,5 kg marhalábszár
1 ek liszt
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
A vöröshagymát felaprítom és kevés olajon párolom. Hozzáadom a paradicsomokat a köményt, sózom-borsozom és beleöntöm a paradicsomlét/paradicsompürét. 1 ek lisztet hintek bele és jól elkeverem, majd belerakom a húst és felöntöm annyi vízzel, hogy a húst éppen ellepje. Ekkor 1-2 mk ő. paprikával is fűszerezem, beledobom a fokhagymát és addig főzöm, míg a hús puha lesz. Fél óránként ránézek és ha kell, kevés vízzel pótolom a pörkölt levét. Tésztával, galuskával vagy főtt krumplival tálalom és savanyúsággal.

Megjegyzésem:
A marhalábszár pörkölt úgy is finom, ha egy kis sertéshús is kerül bele, én így főztem. 1-2 dl száraz vörösborral vagy/és 1-2 ek áfonyalekvárral is ízesíthetjük, finomabb lesz tőle!

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése