2016. február 1., hétfő

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók (4 adag):
4 db répa
2 db krumpli
15 dkg csirkemell filé (de lehet csirke aprólék is)
só/ételízesítő, bors, tárkony
esetleg 1 csirke leveskocka
levestészta
1 púpozott ek liszt
olaj, víz
1 kis fej vöröshagyma
A hagymát apróra vágom és olajon pirítom, majd belerakom a húst is. Kevés vizet öntök hozzá, majd amikor a hús fehér, 1 púpozott lisztet keverek bele és felöntöm 1,5-2 liter vízzel. Belerakom a megpucolt, tetszés szerint felvágott zöldségeket és fűszerezem. Ha a zöldségek is megfőttek (kb. 20 perc), és a leves majdnem forr, belerakom a levestésztát, majd kb. 5 perc múlva leveszem a tűzről és tálalom. Laktató leves, mellé valami egyszerű, könnyebb főételt ajánlok.

Megjegyzésem:
Tárkonyból ne rakjunk túl sokat, de azért érezhető legyen a levesben. Ha túl sok benne a tárkony, nagyon tömény, és úgy nem olyan ízletes! Egyébként nagyon finom leves! :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése