2016. február 26., péntek

Velencei csirkemáj

Hozzávalók (2-3 adag):
0,5 kg csirkemáj
4 fej vöröshagyma
15 dkg vaj/margarin
4 ek olívaolaj
só, bors, morzsolt zsálya
1 kis marék mazsola
3 ek balzsamecet
Köret: főtt orsó tészta.
A csirkemájat csíkokra vágom, a hagymákat megpucolom és karikákra vágom. A kis maréknyi mazsolát forralt vízbe áztatom, amíg elkészítem a májat. 
A vaj és az olívaolaj 2/3-án a májat pirítom egy nagyobb serpenyőben borssal és zsályával fűszerezve. Ha megsült, hozzáadom a leszűrt mazsolát, majd nagyobb lángon hozzáadom a balzsamecetet (néhány percig sistereghet), s amikor összesült az egész, le is vehetem a tűzről.
Egy másik serpenyőben a hagymát a többi vajon és olajon párolom puhára mérsékelt lángon sózva-borsozva. Tésztát főzök ki hozzá a szokásos módon.
Az egészet rétegesen tálalom: tészta, máj, végül a hagyma.

Megjegyzésem:
Ez a recept Stahl Judittól van.
Kevés mazsolát raktam bele (kb. fél maréknyi), mert nem tudtam, milyen ízt ad az egésznek, de lehet nyugodtan egy egész maréknyival, mert az édeskés íz nagyon jól dominál a balzsamecetes ízzel. Hamar elkészíthető, kicsit különleges, mégis egyszerű.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése