2014. november 12., szerda

Töltött sült krumpli - Baked potatoes



Hozzávalók 2 főre:
4 nagy krumpli
Töltelék:
a krumplik kiszedett belseje
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
5 dkg olvasztott vaj
2 főtt tojás
sonka, felvágott
tetszés szerint: kukorica, gomba...
reszelt sajt a tetejére

A 4 nagy krumplit jól megmosom, szárazra törlöm és becsomagolom őket alufóliába, majd sütőben 200 fokon 45-50 percig sütöm. A tölteléket tetszés szerinti hozzávalókkal elkészíthetjük, én a felsoroltakat kevertem össze  hozzá. Amikor kész a krumpli, kicsomagolom őket és a tetejükből vágok egy darabot, majd kibelezem. A belsejét összekeverem a töltelékkel és így töltöm vissza a krumplikba. A tetejére reszelt sajtot szórok és 200 fokon kb. 15 percig pirosra sütöm őket kivajazott vagy kiolajozott tepsiben.

Megjegyzésem:
Tölteléknek bármit rakhatunk bele összekeverve a krumpli belsejével. Bármilyen zöldséggel, hússal, felvágottal variálható. Bulgáriában ettünk ilyet egyik nyáron, ott nagyon finom volt. 
Nem kell az összes krumpli-belsőt felhasználni, csak egy részét, mert úgy túl tömény krumpli lesz, hanem inkább gazdagítsuk zöldségekkel, akár majonézes-tejfölös salátákkal (majonézes kukorica+felvágottak). A maradék krumplit pedig például elkészíthetjük egy kis krumplipürének más ételhez. Főként reggelire-vacsorára ajánlom, de akár egy könnyű ebédnek is megfelelő étel lehet.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése