2014. november 6., csütörtök

Lasagne réteslappal



Hozzávalók:
1 cs. réteslap
50 dkg darált hús
vöröshagyma, fokhagyma
ketchup vagy paradicsom/ paradicsomlé ízlés szerint
2 ek mustár
só, bors, oregánó
pici chilipor
1 kis pohár tejföl
kevés olaj
kb. 10-15 dkg reszelt sajt
plussz feltét: répa, kukorica, egyéb zöldségek

A vöröshagymát és fokhagymát megpucolom, felkockázom és kevés olajon párolom, majd belerakom a darált húst és fehéredésig főzöm. Ha szükséges öntök hozzá kevés vizet. Fűszerezem, majd öntök bele paradicsomlét (kb. 1,5 dl) és mustárt keverek bele. Hozzáadom a zöldségeket, de ezeket akár külön is megpárolhatom és a végén keverem össze a hússal. A gáztepsit kevés olajjal kikenem, ráteszek 2 réteg réteslapot, 1 réteg darált húsos szószt, majd megint 2 réteslap és darált hús végül 2 réteslap, amit megkenünk tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütöm 10-15 percet pirulásig.

Megjegyzésem:
Mivel a réteslap csomagjában 4*2 réteslap van általában, ezért én úgy használtam fel, hogy a két húsos réteg közé egy tejfölös réteget raktam, így elfogyott mind, de ha megmaradna az a 2 réteg, abból készíthetünk édes rétest vagy Húsos rétest.
Aki több és sűrűbb szószt szeretne, tehet még hozzá löncshúst is.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése