2014. november 12., szerda

Sárgarépa krémleves

Hozzávalók 4 főre:
5 nagy sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés só, bors
gyömbér
1 leveskocka
víz
tálaláskor reszelt sajt vagy/és pirított zsemlekocka

A vöröshagymát és fokhagymát megpucolom, kis kockákra vágom és kevés olajon megpirítom, majd rárakom a karikákra vágott répákat és kicsit együtt pirítom. Felöntöm vízzel és belerakom a leveskockát. Amikor puhára főtt, leveszem a tűzről és leturmixolom az egészet. Visszaöntöm az edénybe és újramelegítem, de nem forralom. Ha kell sózom-borsozom, végül egy kevés őrölt gyömbért is keverek bele. Reszelt sajttal vagy/és pirított zsemlekockával tálalom.

Megjegyzésem:
Vasárnap édesapám találta ki, hogy főzzem meg ezt a levest, pedig nem rajong az újdonságokért, ilyen levest még nem ettünk. Elkészítettem és nagyon ízlett mindenkinek!
Ha tejszínesség akarjuk tenni a levest, a végén önthetünk bele 1-2 dl tejszínt vagy csak egy kis tejet, de ez nem szükséges, mert így is nagyon jó.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése