2014. november 12., szerda

Halfasírt

Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg halfilé
2 zsemle
só, bors, pirospaprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kevés olaj

A halfiléket vízben megfőzöm, ez esetben nem is szükséges kiolvasztani előtte. Villával összetördelem (vagy ledarálom) és befűszerezem a kis kockákra vágott vöröshagymával, összezúzott fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával, illetve a vízben átáztatott zsemlékkel. Fasírt gombócokat gyúrok és kiolajozott tepsibe teszem őket. 200 fokon megsütöm 20-30 perc alatt. Rizzsel vagy főtt krumplival tálalom, esetleg majonézes salátákkal.

Megjegyzésem:
Ha kevesebb mennyiségben készítek halfasírtot, akkor akár a mikróban is megmelegíthetem, úgyis félig megfő, hogy szét lehessen nyomkodni. Ha túl lágy lenne a fasírt, adhatunk hozzá zsemlemorzsát, illetve bele is hempergethetjük, mielőtt tepsibe rakjuk őket. Finom, egyszerű étel!

Pontozásom 3-as skálán: 1,5.

Jó étvágyat! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése