2014. november 14., péntek

Leveles tésztába tekert virsli

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kb. 4 pár virsli
1 tojás
(szezámmag, reszelt sajt)
tálaláshoz: mustár, ketchup, majonéz

A leveles tésztát kiolvasztom, lisztes gyúródeszkán kinyújtom vékonyra. Lehetőleg kör alakúra, amit háromszögekre vágok és a félbevágott virsliket ebbe tekerem fel a szélesebb felétől a csücsök fele haladva. A felvert tojással megkenem a tetejét és szórhatok rá szezámmagot vagy reszelt sajtot, de ezek elhagyhatók. Kivajazott tepsiben sütöm 200 fokon kb. 15 percet, amíg megpirulnak. Mustárral, ketchuppal vagy majonézzel tálalom.

Megjegyzésem:
Egy szilveszteri házibuli alkalmával készítettem el ezt először, hatalmas sikere volt, nagyon hamar elfogyott. Frissen a legfinomabb! Kiváló, gyorsan elkészíthető vacsora.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése