2014. november 16., vasárnap

Borsópüréleves krumpligombóccal

Hozzávalók 2 fő részére:
1 sárgarépa
1 fehérrépa (elhagyható)
3-4 maréknyi zöldborsó
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés étolaj
1 dl tej (tejszín)
2 szem burgonya
kevés liszt

A megtisztított zöldségelet a kevés olajon párolom, hozzáadom a fokhagymát, felöntöm vízzel és belerakom a borsót, ízlés szerint fűszerezem. Amikor az egész készre főtt, leveszem a tűzről és összeturmixolom, majd a tejet is hozzáadom és összemelegítem az egészet. 
A burgonyát külön sós vízben megfőzöm és villával vagy krumplinyomóval áttöröm. Annyi lisztet adok hozzá, amennyit a krumpli felvesz. Gombócokat formálok belőle és 1 dl olajon megpirítom, de sós vízben is kifőzhetjük. Tálaláskor gombócokat a levesbe tészta helyett tesszük.

Megjegyzésem:
Kicsit féltem tőle, hogy a sok borsó miatt a püré nem fog ízleni, de nagyon finom lett. Az arányok is megfelelőek. Egyszerű kis pépes leves, ami hasonlít egy kicsit a bébiételekhez ilyen formában.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése